Zon overgoten jeugdkamp 2019

In Nieuws by Cor

Dit jaar was jeugdkamp 2019 gepland van vrijdag 19 April t/m maandag 22 April, Pasen 2019. Onze deelnemende jeugdleden waren al vanaf start handbal competitie 2018-2019 aan het hopen dat dit moment zou aanbreken. Afgelopen weekeinde was het dan zo ver, jeugdkamp 2019 ging van start. Onder een stralende hemel werden de jeugdleden op vrijdag middag verwelkomt door de kampleiding . Hierna namen ouders/verzorgers weer afscheid en een ieder kreeg zijn groep te horen voor de komende 4 dagen. Nadat dit bekend gemaakt was ruimde ieder zijn slaap plek in en werd er nog een kleine avondsnack genuttigd gevolgd door bekend maken van het programma. Een hoogtepunt voor de jeugd is welke verrassing er nu weer bedacht is. Dit jaar was dat Toverland op zaterdag 20 April. Alvorens deze dag aanbrak was er nog de vrijdag avond dropping voor C jeugd. Altijd een spannende gebeurtenis.

Met het feit dat het erg warm zou worden zaterdag, de zon met volle kracht zou schijnen, warden extra voorzorg maatregelen genomen om te zorgen dat iedereen goed beschermd was en bleef. Dus extra insmeer momenten gedurende de zaterdag. Toverland was een feest, niemand raakte gewond, was verbrand of had verdriet of was teleurgesteld. Een waar feest, ook voor de kamp leiding.
Zondag werd aandacht besteed aan Pasen en werden eieren versierd waarna een speurtocht op het programma stond. Ook nu weer onder een mooi stralend zonnetje. Misschien was de afstand wat lang, het landschap moeilijk met veel heuvels en klauteren en was het een tocht met uidagingen. Goed nadenken was een vereiste om zeker te zijn dat je de juiste weg had genomen. Iets later dan gepland kwamen de meeste groepen terug op de kamp locatie in Zutendaal. Moe maar voldaan. Hierna volgde de bonte avond met optredens. Moe maar voldaan viel een ieder in slaap met de wetenschap dat er nog een dag zou volgen.

Maandag stond een aktief programma met sport elementen gepland waarna jeugdkamp 2019 al weer voorbij was, dit tot teleurstelling van velen. Om 1500 uur werden ouders/verzorgers weer verwelkomt nu om hun kroost op te halen. Meest gehoorde opmerkingen waren: dank je wel, super gezellig, ik kom volgend jaar weer. Jammer dat het nu al voorbij is.
Een mooi compliment voor onze kampleiding die dit jaarlijks organiseren.
Namens alle leden en bestuur, willen we de Jeugdkamp leiding groep, die zich belangeloos en met veel inzet bezig houd met jeugdkamp organisatie, bedanken.
Bedankt jullie allen, dit maakt NOAV en handbal extra leuk.
We hopen dat jullie het volgende jaar ook weer een jeugdkamp organiseren, onze jeugd rekent er alvast op. Tot 2020!!