Jeugdkamp 2017

In Nieuws by Cor

Na enkele maanden van spannend wachten was er dan eindelijk de voorjaarsvakantie, traditioneel ook het jeugdkamp van NOAV. Alle kinderen die zich ingeschreven hadden keken al weken uit naar deze vrijdag 21e april. Binnen de teams was afgesproken dat elk team zorg draagt om rond 1700 uur te vertrekken naar de kamplocatie te Opoeteren, Belgie. Dit is een voor NOAV nieuwe locatie. Veel teams hadden afgesproken te verzamelen op het Raadhuisplein en van daaruit naar de locatie te rijden. Binnen de teams regelen de ouders dat er vervoer is voor zowel het brengen op deze vrijdag als het halen op maandag.

Het jeugdkamp bestaat uit 4 dagen en dat belooft altijd spektakel van wandelen, sportief bezig zijn, iets speciaals en veel samen plezier maken. Dit jaar is er het record van 81 deelnemende jeugdleden en 24 begeleiders. Voor dit kamp worden er ook altijd sponsoren gezocht welke dan als tegenprestatie op de jeugdkamp shirts met hun logo worden gedrukt. Deze shirts zijn vaak de gehele zomer nog te zien en bewonderen. Alle jeugdleden bedanken de sponsoren voor deze steun, het maakt het voor hun makkelijk om hun team te herkennen omdat elk team zijn eigen kleur heeft.

Dit jaar was er op de zaterdag een speciale activiteit, het bezoek aan Toverland te Sevenum. Door het grote aantal deelnemers dit jaar met twee bussen. Het was een gezellige drukte en een bijzonder geslaagde dag (zie foto) zonder incidenten of vervelende ongelukjes. Alle kids hebben zich vermaakt en werden bij terugkomst getrakteerd op frietjes en snack. Ook dit wordt deels gesponsord. (Snackpoint) Zonder onze sponsoren zouden we veel zaken niet kunnen realiseren.
Het programma krijgt op de zondag een vervolg met een heuse sportieve activiteit, een heuse zeskamp,na een rustig ontbijt en ochtend programma.

De maandag is voor veel kinderen vaak een droevige dag maar sommige zijn ook moe en blij weer naar pap en mam te kunnen gaan om daar alle belevenissen te vertellen. De maandag zal dit jaar weer bestaan uit opruimen locatie, speurtocht en wachten op je vervoer. De kampleiding ruimt dan nog de locatie op en evalueert wat er anders kan en moet en gaat ook moe en voldaan naar huis.
Meestal starten bij de eerst volgende training al de vragen wanneer jeugdkamp van volgende jaar weer gaat plaats vinden. Dat geeft vaak een voldaan gevoel voor onze kampleiding dat zaken in de smaak vallen. daar doe je het immers voor.