BELANGRIJK! SPOED!

In Nieuws by Roger Jennen

Nieuwe seizoen start, mag iedereen mee doen??

Beste NOAV spelers en speelsters. De trainingen zijn voor velen al weer begonnen en niet lang meer en ook de competitie start weer. Dat is natuurlijk top en velen staan te wachten van ongeduld om de draad weer op te pakken. Dat juichen wij ook toe, maar er zijn binnen het NHV, en met name met betrekking tot spelers pasjes, zaken veranderd.

Zoals eenieder weet is er sinds 25 Mei een nieuwe wet actief die de persoonsgegevens en wie daar toezicht op heeft en wie daarin kan kijken goed vast ligt. Die wet heet AVG en is van kracht en heeft ook invloed op jou als speler/speelster. Bij het NHV kenden we spelers pasjes die een ieder kon inzien, mee nemen en gebruiken. Dat kan en mag niet meer. Hoofdreden is dat men niet kan aantonen wie deze gegevens allemaal kon inzien en gebruiken. Op basis hiervan heeft NHV besloten dat men afstapt van spelers pasje in hardkopie vorm.

Met ingang van 1 september 2018, de nieuwe zaalcompetitie 2018/2019 zijn er alleen nog digitale pasjes die door eenieder zelf worden beheerd via de Sportlink app. De link met de verklaring waarom is te vinden op support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000130132-zictbaarheid-in-de-apps

We hebben de zaken voor je samengevat. De benodigde info, de digitale foto die in de Sportlink app moet ingevoegd worden, komt van jou.  Indien je voor 1 september geen foto hebt toegevoegd van een deugdelijke kwaliteit of formaat, dan kun en mag je vanaf 1 september niet meer spelen. Wij, als NOAV kunnen daar niks aan veranderen. Dus als je wil spelen, zorg je dat jouw Sportlink profiel compleet is zoals nodig om te spelen. Merk je nu dat je mailadres in Sportlink niet correct is, stuur ons dan een bericht met je naam en het correcte mailadres naar NOAV@handbal.nl.

Wat moet jij met de foto doen, deze in de Sportlink app van jouw spelers profiel toevoegen. Een deugdelijke foto is een jpg, png of gif bestand. Andere bestanden zijn niet bruikbaar en dus speel je dan niet. Een deugdelijke foto is een duidelijke foto waarop jij, zoals je nu bent, herkenbaar bent. Meestal is dat een bestand van ongeveer 2 MB, niet meer, niet minder ivm kwaliteit behoud. De foto moet een foto van jou alleen zijn en duidelijk. Geen leuke foto met vriend, vriendin, carnaval kleding, schmink, zonnebril, etc.

Wij excuseren ons dat het laat gecommuniceerd wordt, ook wij kregen de info pas zeer laat. Er is dus haast geboden bij de actie. Voor 1 september moet eenieder dit uitgevoerd hebben. Help je medespelers/speelsters door erover te praten en vragen te stellen of ze het al gedaan hebben. Immers als velen het niet doen, is er geen team en dus speel jij, ondanks jouw inzet, ook niet.

Help NOAV om NOAV te blijven en dus een grote familie. Familie is er immers voor elkaar en met elkaar. Succes. Heb je problemen met de registratie, maak die bespreekbaar met je trainer/coach, misschien kan die helpen of je naar iemand verwijzen die je kan helpen. Weet je niet hoe Sportlink werkt en wil je je foto toevoegen maar weet je niet hoe, vraag dan hulp via noav@handbal.nl. Wij doen dan ons best om je snel te helpen. Vraag echter eerst je coach/trainer.

TEC/WEC, afdeling wedstrijdsecretariaat.